Bors de loboda cu sfecla rosie

de laura_n in Ciorbe, 3 Iun 2014 | 9898 vizualizari

 

Primavara pentru mine este extrem de savuroasa si darnica in verdeturi. Inca de cand eram copil, borsul de loboda a fost preferatul meu, iar de cand am descoperit si sfecla rosie in mancaruri, cred ca am descoperit combinatia perfecta pentru un bors racoritor, energizant si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 3-4 legaturi loboda rosie
  • 2 leg ceapa verde
  • 1 leg usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 sfecla rosie marisoara
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 500 ml bors de casa
  • verdeata : patrunjel, leustean
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda cu sfecla rosie:

Spalam sfecla, o curatam si o punem la copt in cuptor sau in aparatul de gatit la aburi. Eu am facut-o la aburi. Dureaza cam o ora sa se patrunda bine.

Loboda o spalam bine,frunza cu frunza si o punem la scurs intr-o sita. Apoi o tocam nu foarte fin.

Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le tocam rondele. Morcovul il curatam si il spala. il dam pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie, punem cateva linguri de ulei de masline, si punem ceapa, usturoiul si morcovul la calit. Lasam un pic sa se rumeneasca, apoi adaugam loboda, un praf de sare si o calim cateva minute, apoi dam deoparte.

Punem la fiert o oala de 3 l cu apa si lasam sa fiarba. Adaugam loboda si lasam un pic sa fiarba.

Sfecla o pasam cu blenderul. O adaugam in oala.

Separat fierbem borsul. Il adaugam peste loboda si lasam sa fiarba un pic. Adaugam sare.

Spalam si tocam verdeata si o adaugam peste bors. 
La sfarsit, batem un ou si il adaugam in oala, lasam 1 minut, apoi inchidem focul si acoperim cu un capac.

Servim cu leustean proaspat tocat si cu ridichi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de loboda, cu omleta